februar, 2025

Hellstrøm Aquavit

Akevitt ble oppfunnet av kirken og omfavnet av almuen

For å kalles Norsk Akevitt må den produseres av min. 95% norske Poteter og inneholde karve og/eller dill.

Hellstrøm Aquavit er laget av nøytral potetsprit. Videre er destillatet lagret 12 mndr  på 500 liters sherryfat av ulik alder. Krydderdestillatet er Eivind Hellstrøms egen resept og inneholder blant annet karve, anis, stjerneanis, sitrus, appelsin, fennikel, koriander, einebær og paradiskorn.

I 2021 ble Hellstrøm Aquavit oppgradert. Hellstrøm Aquavit passer til alt av norsk tradisjonskost, inkludert til surkål, som kan være en utfordring for mange akevitter. I tillegg passer den også godt til røkt og speket mat, fårikål, torsk, lutefisk, rakfisk, sild, pinnekjøtt, ribbe, og smalahove.

Ren, mild og nyanserte kryddertoner. Her er det en duft av treverk, tørkede sitrusskall, karve, florale toner, men også sjø, anis og tørr sherry. Jeg er fornøyd, sier mesterkokken og TV-personligheten.

Farge og duft: Lys gyllen og klar. Gode dufter av tørket frukt, søt appelsin, sitrus karamell og sherryfat. Lett krydderpreg i nesen.

  • Smak: Karamell, vanilje, eikefat, tørket frukt, karve, pepper og anis. Smaken har tydelig krydderpreg.

Akevitten kan drikkes romtemperert, men server den helst kjøleskapskald i små tulipanformede glass. Temperaturen stiger raskt i glasset, og den får dermed automatisk en fin kjellertemperatur som gjør den avkjølende til maten, samtidig som den ikke er for kald.

Scroll to Top