oktober, 2025

Månedens akevitt oktober

Hardangervidda-akevitten er ment som en hyllest til Vidda, til folket og til driftsmåtene.
De to rakefiskprodusentene i Numdal, Ola Hov og Vilhelm Håvardsrud, har utviklet en ny akevitt. Navnet er Hardangervidda. Lanseringen skjer under Fjellmatfestivalen på Torsetlia i midten av november.
Rakefisk
Det er akevittklubben Fjellvitt som står bak akevitten Hardangervidda. Det er likevel to av de mest aktive brukerne av Vidda i vår tid, rakefiskprodusentene Vilhelm Håvardsrud og Ola Hov som hadde idèen til denne nye drikken.
Vilhelm Håvardsrud forvalter en familiearv og er fjerde generasjon fisker. Ola Hov leier Kilefisket i Bjornesfjorden av ei rekke grunneierer. De er begge i fjellet i flere uker hvert år og er derfor de fremste arvtakerne av denne tradisjonen.
Jubileum
Fjellvittklubben tok idèen og har sammen med «Det norske brenneri» utviklet denne særegne akevitten. Fjellvittklubben var tidlig ute med sin populære akevitt, kalt «Fjellvitt» og det er i år ti år siden den ble lansert. Jubileet skal markeres på Fjellmatfestivalen i midten av november.
– Når det gjelder smaken av denne nye Hardangervidda-akevitten så kan en ane smaken av høyfjell gjennom einer, kvann og karve. I tillegg vil du kjenne smaken av vanilje, mynte, sitrus og søte appelsiner samt et innslag av mørk sjokolade, skriver karene i en pressemelding.
kilde : matopplevelser i Numedal SA
Skroll til toppen